KORISNI LINKOVI

IZBORNIK KORISNIKA

Login FormHome
HVIDR-a Bjelovar
Javni poziv za Mjeru samozapošljavanja PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   

Sukladno Zaključku Vlade Republike Hrvatske kojim je prihvaćen Program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja za razdoblje od 2014. do 2017. godine (objavljen u NN 38/14),

Više...
 
Obavijest – znak pristupačnosti PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   

Obavještavamo sve članove Udruge, kao i sve osobe s invaliditetom kako sa 01. 07. 2014. godine stupa na na snagu odluka o promjeni “znaka pristupačnosti”. Naime, sa spomenutim datumom dosadašnji “znakovi pristupačnosti” prestaju važiti.

Više...
 
Humanitarna akcija povodom Uskrsa PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   

Udruga HVIDR-a Bjelovar, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i Udruga Specijalne jedinice policije OMEGE provele su humanitarnu akciju povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.

 

Više...
 
Pojašnjenje postupka oko smanjenja mirovina PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   

Radi čestih upita branitelja pojasnit ćemo tijek samoga postupka. Prvenstveno da bi se išta pokrenulo potrebno je od HZMO-a zatražiti izdavanje rješenja o smanjenu mirovine. Obrazac za pokretanje zahtjeva možete podići u HVIDR-i Bjelovar svakim radnim danom od 07 - 15 sati, bez obzira jeste li član udruge ili ne.

Više...
 
PRIOPĆENJE PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   

Udruga Specijalne policije i Zbor Udruga veterana Hrvatskih gardijskih postrojbi podnijele su zahtjev za pokretanje ocjene ustavnosti odluke Vlade RH o smanjenju mirovina koje su ostvarene prema posebnim uvjetima. Isti prijedlog postupka poslala je i HVIDR-a RH te se čeka očitovanje Ustavnog suda.

Više...
 
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   

Ovim putem izvješćujemo javnost da je dana 13. siječnja 2014. godine održan radni sastanak predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata na državnoj razini i predstavnika sindikata RH. Sastanak je organiziran na temelju Odluke Glavnog odbora HVIDR-a RH u svezi smanjivanja odnosno ukidanja egzistencijalnih prava hrvatskih branitelja i radnika.

Više...
 
Konferencija za medije HVIDR-a Bjelovar PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   

Točno u podne, 18. prosinca, članovi bjelovarske HVIDR-e oštro su se obrušili na lokalne političke elite, medije, ali i državnu vlast. Povod za današnju tiskovnu nalaze u mnogim aktualnim situacijama, ali ponajveći je godišnja Skupština HVIDR-e koja se održala 14. prosinca 2013.

 

Više...
 
Kad se Vlada odrekne pametnih telefona, luksuza novih limuzina ili kartica, možemo razgovarati o smanjenju mirovina! PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   

"Ovo je još jedan prijedlog usmjeren na naše obezvređivanje. Nikome ne prijetimo, ali ćete zbog njega dobiti branitelje na Markovu trgu i pred vašim domovima", poručio je vladajućima vanjski član Odbora iz redova branitelja Ilija Vučemilović.

Više...
 
Poziv na projekciju filma "Časni sude nisam kriv" PDF Ispis E-mail
Autor Željko Dragašević   

Pozivamo Vas na projekciju filma "Časni sude nisam kriv" koji će biti prikazan 16. 11. 2013. god. u Domu kulture Bjelovar na godišnjicu izricanja oslobađajuće presude hrvatskim generalima Markaču i Gotovini. Prikazivanje filma bit će upriličeno istovremeno u 50 gradove diljem Lijepe Naše a u Bjelovaru počinje u 11 sati.

 

 

 

Više...
 
« Početak«12345678910»Kraj »

Stranica 5 od 14

TOČNO VRIJEME

HR - Time

ANKETA

Ima li previše braniteljskih udruga u HR?
 

TKO JE ONLINE

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

ZADNJE NOVOSTI

Natječaj za dodjelu stipendija i naknada

Temeljem članka 4. Pravilnika o postupku dodjele stipendija i naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima, Upravni odbor Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (u daljnjem tekstu: Fond), raspisuje

Objavljene liste prvenstva za dodjelu stambenog kredita i liste prvenstva za dodjelu financijske potpore za kupnju ili izgradnju prve nekretnine za 2017. godinu

Sukladno odredbi članka 7. Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata (NN 78/13) objavljene su Liste prvenstva za dodjelu stambenog kredita (11.234 zahtjeva) odnosno Lista prvenstva za dodjelu financijske potpore za kupnju ili izgradnju prve nekretnine (368 zahtjeva).

 

Objavljeni Javni pozivi za mjere iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je javne pozive za korištenje mjera u 2017. godini.

 

Obavijest o utvrđivanju jedinstvene svote mirovine

Na 2. sjednici Hrvatskog sabora 9. prosinca 2016. donesene su izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju kojima je stavljena van snage odredba kojom su mirovine hrvatskih branitelja bile razdvojene na dva dijela. Izmjene i dopune ZOMO-a stupile su na snagu 1. siječnja 2017. godine te je nadležno tijelo HZMO obvezno donijeti nova rješenja o jedinstvenoj svoti mirovine.

 

Radni sastanak braniteljskih Udruga sa ravnateljem Opće Bolnice Bjelovar

Na sastanku koji je sazvao ravnatelj Bjelovarske Opće Bolnice Allouch Ali sa predstavnicima braniteljskih Udruga Bjelovara i BBŽ prema projektu Ministarstva hrvatskih branitelja a u svrhu poboljšanja zdravstvenog stanja hrvatskih branitelja održanom dana 10. siječnja 2017. godine dogovoreno je slijedeće:

 


feed-image Feed Entries

Zadnje novosti

Popularno


Powered by Joomla!. Designed by: joomla templates VPS hosting plans Valid XHTML and CSS.