Radni sastanak braniteljskih Udruga sa ravnateljem Opće Bolnice Bjelovar

Kategorija: NOVOSTI   |   Napisao/la Super User
Datum objave   |   Hitovi: 1938

Na sastanku koji je sazvao ravnatelj Bjelovarske Opće Bolnice Allouch Ali sa predstavnicima braniteljskih Udruga Bjelovara i BBŽ prema projektu Ministarstva hrvatskih branitelja a u svrhu poboljšanja zdravstvenog stanja hrvatskih branitelja održanom dana 10. siječnja 2017. godine dogovoreno je slijedeće:

Program za provođenje preventivnih sistematskih pregleda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (pilot projekt) prihvatila je i Opća Bolnica Bjelovar prema kriterijima koje je postavilo Ministarstvo hrvatskih branitelja. U prvome dijelu programa na preventivne sistematske preglede upućuju se hrvatski branitelji koji su u borbenom sektoru u obrani suvereniteta sudjelovali više od 1500 dana. Prema statistici sa područja BBŽ imamo oko 12 800 hrvatskih branitelja od kojih oko 950 hrvatskih branitelja sa više od 1500 dana  provedenih u borbenom sektoru u obrani suvereniteta RH. Po završetku prvog dijela programa Ministarstvo hrvatskih branitelja izdat će naputak o daljnjim preventivnim pregledima ostale braniteljske populacije.

Svi hrvatski branitelji koji su članovi Udruga proizašlih iz Domovinskog rata a koji su u borbenom sektoru u obrani suvereniteta RH sudjelovali 1500 dana i više trebaju se javiti što prije u svoje Udruge kako bi predsjednici Udruga sastavili popise i uputili ih na preventivne liječničke preglede u Opću Bolnicu Bjelovar. Predsjednici Udruga popise predaju u HVIDR-u Bjelovar Ljerki Ljevaković – Baričević. Hrvatski branitelji koji nisu članovi niti jedne Udruge a u borbenom sektoru u obrani suvereniteta RH sudjelovali su 1500 dana i više moraju se javiti u Udrugu HVIDR-a Bjelovar T.G.Masaryka 8 Bjelovar (Centar Udruga Bjelovar) te se tamo upisati. Radno vrijeme HVIDR-a Bjelovar je svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati. Osoba za kontakt Ljerka Ljevaković – Baričević 043 243 295

Na program preventivnih pregleda upućivat će se po 10 branitelja dnevno gdje će ih pratiti stručna osoba.

Predsjednici braniteljskih Udruga odgovorni su za poštivanje kriterija koje je zadalo Ministarstvo hrvatskih branitelja (1500 ili više dana  provedenih u borbenom sektoru) a branitelji koji nisu članovi niti jedne Udruge sa sobom moraju donijeti potvrdu o sudjelovanju u Domovinskom ratu.

Pozivamo sve hrvatske branitelje da ovome projektu pristupe odgovorno i iskoriste mogućnost preventivnih pregleda u svrhu prevencije i  poboljšanja zdravstvenog stanja hrvatskih branitelja. Sredstva za provođenje projekta osiguralo je Ministarstvo Hrvatskih branitelja.

Koordinacija Udruga proizašlih iz DR Bjelovar

predsjednik  Željko Dragašević

OSNOVNI PODACI

Adresa : T.G. Masaryka 8 , 43000 Bjelovar

Telefon/ fax : 043 243 295

E mail : hvidra@hvidra-bjelovar.hr

OIB : 86629927364

KORISNI LINKOVI

   

Udruga je financirana sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja

Županije Bjelovarsko - bilogorske i Grada Bjelovara te osobnim sredstvima, članarinama

© 2018 hvidra-bjelovar.hr / HVIDR-a Bjelovar