Prema planu i programu rada udruge HVIDR-a Bjelovar a u suradnji sa UDPNHBDR BBŽ kao partnera te udruge veterana 7. GBR PUMA Klub BBŽ dana 05. 08. 2016. god započela je sa realizacijom projekta "Da se ne zaboravi - putovima bjelovarskih branitelja" Realizacija projekta biciklističkog maratona odvijala  se pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Grada Bjelovara prema slijedećem rasporedu:

Tradicionalni biciklistički maraton koji se vozi dvanaesti puta za redom i ove godine polazi iz Bjelovara 05. 08. 2016. god u 08:00 sa gradskog paviljona u Bjelovaru. Biciklistički maraton do mjesta Ilok vozi se u dvije etape i to slijedećim pravcem.

 

05. 08. 2016   Petak

PRVI DAN  Bjelovar, Končanica, Daruvar, Pakrac, Kusonje, Bučje, Pleternica, Sibinj, Sl. Brod.

Dolazak u Sl. Brod  bio je u večernjim satima gdje su maratonci prenoćili.

 

06.08. 2016. subota u ranim jutarnjim satima iz Bjelovara krenuo je autobus sa članovima udruge HVIDR-a Bjelovar i članovima njihovih obitelji gdje su se kod spomenika poginulim braniteljima 105 Bjelovarske brigade u Slavonskom Brodu susreli sa maratoncima te zajednički položili vijence i odali počast bjelovarskim braniteljima. Biciklističke maratonce i članove udruge HVIDR-a Bjelovar i njihove obitelji dočekao je zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić sa suradnicima te također položio vijenac ispred spomenika poginulim bjelovarčanima pripadnicima 105 brigade Bjelovar. Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti maraton se nastavio dalje prema Iloku. Autobus sa članovima udruge i njihovim obiteljima krenuo je prema Vukovaru gdje su obišli Spomen dom Ovčaru, Memorijalno groblje, Vukovarsku bolnicu, Memorijalni centar Domovinskog rata te centralni križ na ušću Vuke u Dunav. Za sve sudionike projekta organizirana je vožnja brodom „Bajadera“ Dunavom.

 

06. 08. 2016.   Subota

DRUGI DAN Sl. Brod, Bukovlje, Donji Andrijevci, Gundinci, Cerna, Otok, Komletinci, Njemci,

Tovarnik, Lovas, Ilok gdje je bilo krajnje odredište biciklističkog maratona.

Dolazak u Ilok bio je oko 19 sati.

 

Povratak biciklista bio je također u dvije etape a kretao se slijedećim pravcem:

 

07. 08. 2016.   Nedjelja

TREĆI DAN  Ilok, Sotin, Vukovar, Vinkovci, Ivankovo, Novi Mikanovci, Đakovo, Paka, Ruševo,

Djedina Rijeka, Požega

Dolazak u Požegu  bio je oko 20 sati te su maratonci u Požegi noćili.

 

08. 08. 2016.   Ponedjeljak

ČETVRTI DAN  Požega, Brestovac, Nova Gradiška, Okučani, Bijele Stijene, Lipik, Poljana,

Garešnica, Bjelovar.

Povratak biciklista maratonaca u Bjelovar bio je u 15:30 sati gdje ih je dočekala zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel i članovi udruge HVIDR-a Bjelovar.

 

Zahvaljujemo Ministarstvu branitelja i Gradu Bjelovaru na suradnji, podršci i financiranju projekta "Da se ne zaboravi - putovima bjelovarskih branitelja"

Zahvaljujemo svim sudionicima projekta kao i partnerima Udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata BBŽ kao i klubu veterana 7 Gardijska brigada PUMA BBŽ

OSNOVNI PODACI

Adresa : T.G. Masaryka 8 , 43000 Bjelovar

Telefon/ fax : 043 243 295

E mail : hvidra@hvidra-bjelovar.hr

OIB : 86629927364

KORISNI LINKOVI

   

Udruga je financirana sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja

Županije Bjelovarsko - bilogorske i Grada Bjelovara te osobnim sredstvima, članarinama

© 2018 hvidra-bjelovar.hr / HVIDR-a Bjelovar